11 Ekim 2014 Cumartesi

Peanut butter cookies



Merhaba herkese, Coucou tout le monde,
Fistik ezmesini seviyorsaniz bu tarif tam size gore. Ilk defa aldigim yer fistigi ezmesi uzun zamandir dolapta bekleyip kimse kapagini bile açmayinca, buyuk oglusum Arda'yla hadi dedik kurabiye yapalim. Iyiki de yapmisiz tadi harika , tam cay kahve ya da sut yaninda bati bati yapmalik. Siddetle tavsiye ederiz.
Et voici les ingrédients pour nos cookies au beurre de cacahuète:
Gerekli malzemeler:
-  300gr yer fistigi ezmesi ***300gr de beurre de cacahuètes
- 160 gr kucuk parcalara ayrilmis oda sicakliginda tereyagi (gelecek sefere 130gr 'a indiricem)***160gr de beurre (la prochaine fois je mettrai 130gr)
- 2 yumurta*** 2 oeufs
- 1 su bardagi toz seker (normal tarifinde 1 su br beyaz+1 su br kahverengi seker vardi) ama benim gozume cok gelince ve kahverengi sekerim olmayinca, sadece 1 su br seker kullandim iyiki de oyle yapmisim gayet kivaminda oldu sekeri*** 200 gr de sucre semoule
- 310gr un (2.5 su bardagi kadar) *** 310 gr de farine
-1 paket kabartmatozu *** 1 petit sachet levure
 

Oncelikle yag ve fistik ezmesini krema kivamina gelinceye kadar cirpiyoruz. Ardindan yumurtalari ekleyip tekrar karistiriyoruz. sekeri ekleyip karistirdiktan sonra mikser yerine tahta kasik/spatula ile devam ediyoruz.

Mélanger le beurre de cacahuètes et le beurre, puis ajouter le sucre et les œufs.

Unumuzu, kabartma tozunu ekleyip once hafiften spatula ile karistirip, sonra da elimizle toparlanana kadar yoguruyoruz.

Ensuite mettre les autres ingrédients et mélanger le tout avec un spatule et ensuite à la main.




Plastik posetimize sardigimiz hamuru 1 saat buzdolabinda bekletip toparlanmasini sagladiktan sonra ceviz buyuklugunde toplar yapip tepsiye aralikli yerlestiriyoruz, normal kurabiyeye gore daha aralikli cunku piserken baya yayiliyorlar. ben 2 tepsi yaptim her defasinda 16 tane vardi.

Laisser reposer la pate dans le frigo pendant 1h.


Kurabiyelerin ustune bir catalla hafifçe bastiriyoruz


hooop hadi bakalim 180° de isinmis firinimiza gonderiyoruz kurabiyeleri ve 13 dakika sonra cikarip firin teli ustunde sogutuyoruz. biraz ortasi yumusak pismemis gibi gorunebilir, panik yok soguyunca montajda toparliyorlar.

Faire cuire les cookies à 180°C pendants 13 min. et voilou voila le tour est joué!

ta ta ta taammm mis gibi fistik kokulu kurabiyelerimiz 

Evin 3 erkegi sut ve kahve yaninda huplettiler bile bi bolumunu, kalanini da cok sevdiim cookies kutumuza koyup kaldirdik hafta ici tuketmek , Onat'cigimin beslenme cantasina koymak icin, bakalim kac gun dayanacak bize!!!

Herkese afiyet olsun, sifa olsun efenim!
Ayrica Arda'cigima da tesekkurler tam bi profesyonel gibi calisti oglusum benimle birlikte mutfakta. Ellerine saglik annesinin gulu!
Bye bye!!!

4 yorum:

  1. Harika gorunuyor eline saglik en kisa zamanda ben de deneyecegim mmmmmmm miss gibi yerfistigi ezmesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkurler Sorcerer , kesinlikle tavsiye ederim piserken resmen mutfagi sardi fistik kokusu

      Sil
  2. Sultan bugun ben de deneme sirasi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dene sumcum biz cok sevdik tadini ama tabiii sinirli izinli cunku tam bi kalori bombasi

      Sil

Sen de yaz, bekliyorum...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...