11 Nisan 2015 Cumartesi

Alabas-Kohlrabi


Bugun sizlere benim çok geç tanistigim ama çok sevdigim bir sebzeden bahsedicem. Turkçeye alabas diye geçmis almancasi da Kohlrabi turpa çok benzeyen bir sebze kokudur. Genelde yapraklariyla satilmakta ama simdilik ben hiç kullanmadim yapraklarini. Elma soyar gibi soyabilirsiniz. Içinde çekirdegi yok. Peki nasil tuketirim derseniz; elma gibi dilimleyip uzerine sumak, limon ekleyip meze ya da yemeklerin yaninda masada yerini alabilir, rendeleyip havuc, kirmizi lahana esliginde guzel bir salata çikarabilirsiniz ortaya, patates esliginde çorbasini yapabilirsiniz ya da benim yaptigim gibi çok hafif yok denecek kadar az kalorili, diyet gunlerinizde rahatlikla tuketebileceginiz bir sebze yemegi yapabilirsiniz.
Tadi turpa çok benzemesine ragmen, turptan daha sulu ve daha tatli diyebilirim. elma yer gibi bile tuketebilirsiniz.
En son olarak super bir C vitamini bombasi oldugunu da ekleyip tarifime geçiyorum.
Malzemeler:
* 1 tane soyulmus dogranmis alabas
* 1 soyulmus halka halka dogranmis havuç
* 1 sogan
*tuz, kirmizi tatli toz biber, az kekik, azcik da taze ya da kurutulmus biberiye
* 1 yemek kasigi kadar zeytinyagi, ya da daha fazla nasil isterseniz

Zeytinyaginda soganlari hafifçe pembelestirin,  alabas ve havucu ekleyip orta ateste pisirin. pismesine yakin da baharatlarini, tuzunu ekleyip karistirin. ben sulu sevmiyorum ama siz azcik sulu olsun diye pismesine yakin ekleyebilirsiniz biraz. Iste bu kadar , inanin yapilmasi 5 dakka suruyor sadece hadi pismesi de 20-30 dk surse etin yaninda servis edebileceginiz harika bir tad 30dk da hazir. ozellikle benim gibi çalisan eve kosup yemek yapan beyler (nadir de olsa fransiz da olsalar boyleleri de var biliyorum nadir ama var yani),  bayanlar için super bir seçenek.
Siz neler yapiyorsunuz alabasla, paylasirsaniz sevinirim, hadi bakalim saglicakla kalin !
 


13 yorum:

  1. Hic pisirerek yemedim ,cig yemeyi Severim..Ama denenebilir :) zeytinyagli üstelik... Ellerine saglik Sultan ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. denemeni tavsiye ederim Sulecim, pisirince de guzel oluyor, arada bir çesit olur

      Sil
  2. Ellerinize sağlık.. Pişmiş haliyle patatese de benzettim ben... Yeni bir sebze tanımış oldum.. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet çok benziyor patatese ama çoook daha hafif, daha saglikli ve daha az kalorili, tam bir C vitamini deposu

      Sil
  3. Hiç duymamıştım , ahir ömrümde yeni bir şey daha öğrendim ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. birbirimizden bisiler ogrenmek guzel gerçekten ama denk gelirse bi yerlerde bi al dene Tigriscim

      Sil
    2. Mutlaka deneyeceğim :))

      Sil
  4. saglikli tariflere devam ;) hemen deniycem yarin. ellerine saglik canim. kohlrabi yi esim yogurtlu soslu salata yapiyor. tarifini ise ona sormali ;) iyi pazarlar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eminim salatasi da super oluyordur,ellerine saglik esinin bigun yazarsin belki es tarifi diye sevgili Ozgecim, guzel bir hafta olsun!

      Sil
  5. Hiç görmemiştim yeni bir şey daha öğrendim sayfanızı ziyaret edince takipteyim artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevindim, tesekkurler ugradigin için sevgili Nilay

      Sil
  6. Hiç görmemiştim bunu, denemek lazım.
    Ellerine sağlık Sultancım...

    YanıtlaSil
  7. buldugun yerde hemen bir sans verip at sepete canim, yaparsin mutlaka bisey; corbasini, yemegini ya da salatasini

    YanıtlaSil

Sen de yaz, bekliyorum...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...