20 Nisan 2015 Pazartesi

Home made tavuk döner


Merhabalar, guzel bir hafta olsun herkes için saglikla, neseyle!
Ahh su et konusu, hakkinda ne kadar kotu seyler duyuyoruz. sasiriyoruz çocuklarimiza saglikli ve emin bir sekilde neler yedirebilecegimizi. Ben kendi adima oncelikle içinde hangi karisimlarin oldugunu bilmedigim sosis, salam gibi urunleri artik almiyorum. içindeki et oranina baktiginizda ne kadar az oldugunu siz de fark edeceksiniz. Ha bu et oraninin içinde de neler oldugunu tam olarak bilmek zor. Bu konuyla ilgili bir bolumde de calistigim için yapilan teftisler sonrasi anlatilanlar, gorduklerim içimi kararttigindan almiyorm artik. Eti de parça alip kendim evde isleyip boyle hijyeninden, içeriginden emin oldugum yiyecekleri tuketmeye çalisiyoruz. 
Doner Avrupa ulkelerinde pek bir meshur, turk deyince insanin aklina mutlaka bir doner kebap geliyor. yani bazen uzuluyorum da, bize has nice baska guzel degerlerimiz varken sadece donerle taninmak içimi acitiyor. Neyse bu koskocaman ayri bir konu basligi. Iste bizim ev halki da doneri çok sever, ama evde yapmaya basladigimdan beri artik disarda zorunlu olmadigimiz muddetçe tuketmiyoruz. Siz de deneyin ben çok miktarda yapip buzluga atiyorum, aksam isten geldigimde çikariyorum buzluktan 15 dakikada kesilmeye hazir hale geliyor, pisirmesi de 10 dk desek en fazla yarim saatte harika bir yemek. ister salata yaninda, ister sogan ve yesilliklerle duurm yapip yiyin. Hadi bakalim geçelim tarife.

Ev yapimi tavuk doner (dedigim gibi ben bu malzemelerin iki kati yapip buzlukta stokta bekletiyorum ama siz baslangiç olarak bu olçulerle baslayabilirsiniz):

- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet orta boy soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1yemek kasigi salça
- Kekik, karabiber, kimyon, yenibahar.

Yapilisi:
Tavuk göğüslerini mümkün ince filetolar seklinde dilimleyin.
Bir kaba soğanı rendeleyin. Içine yağ, salça, baharatları karıştırın.
Tavuk filetoları bu karışıma bulayıp, hiç buzdolabinda falan bekletmeden,  bir strech film üzerine uzunlamasına kat kat dizin.
Strech film yardimiyla rulo haline getirip kenarlarını kapatın. Buzlukta 2-3 saat beklettikten sonra çikarip, yukaridaki fotograftaki gibi ince ince dilimler halinde doğrayın.
Tavaya biraz yağ koyup kızdırın.Döner dilimlerininin tavanın dibini kaplayacak kadarını  tavaya alın. 9ok fazla et konulursa kizarmiyor ona gore. hepsini bir kere de pisirmicez yoksa hem sulanir hem de pismesi çok uuzn surer. Harlı ateşte tavayı sallayarak pisirebilirsiniz. ya da benim gibi tavaniz demir dokum agir bir tavaysa tek elle sallamak zor olacagindan bir tarafi pisince diger tarafini pisirebilirsiniz.
Iste bu kadar afiyet sifa olsun efenim. 
Tarifi burdan almistim.

  

22 yorum:

  1. ellerinize saglik sahane gorunuyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok tesekkurler Belçim, soyle bi ekmek arasi olsa da yeseydik

      Sil
  2. Öncelerde bir kac Sefer yapmistim..Yine alip yapmali...Cok güvenilir yerlerden döneri alip yeriz...Dana döneri severiz ama tavuk döneri daha hafif...

    Kurtarici ,doyurucu ,bir yemek..Hele insanin kendi ellerinden cikmissa :) Ellerine saglik Sultan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok tesekkur ederim Sule, ne kadar da disardakinin tadi daha guzel gelse de ev yapimi bi baska. ben bi 3 kilo falan alip hazirlayip atiyorum buzluga pratik oluyor, arada hemen cikarip pisirmek

      Sil
  3. Hem sağlıklı hem nefisss .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen sevgili Tigris hem de pratik ne yapsam bu aksam diyenlere, evde tavuk doner keyfi

      Sil
  4. çok güzel bir fikir döner misali valla siz oralarda türkiyeyi aramıyorsunuz belli ki:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh aramammi sevgili beeauty beybi, geçen gun annem geldi tr'den, kendi kiyafetleri sadece el bagajindaydi, diger 20 kiloluk valizdeyse benim siparislerim vardi, yazik kadina bi turkiye'yi yuklen gel anne demedigim kaldi

      Sil
  5. Süper görünüyor.Hem de daha sağlıklı mutlaka deneyeceğim bu tarifi.Ellerinize sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim Leda dene eminim pisman olmayacaksin, kocaman sevgiler

      Sil
  6. Çok seviyorum ben tavuğu ama hazır tavuk alerji yapıyor.Köy tavuğu da zor pişiyor nasıl yapsam ki:(( Eline sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevdican, belki hani tavuk gogsunu incecik fileto yapacaksin ve boyle ince ince kesip pisireceksin ya bana piser gibime geliyor

      Sil
  7. Arada bir bende bu sekilde hazirliyorum, cok da lezzetli oluyor :) Senin hazirladiginda nefis gorunuyor, ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
  8. Bayıldım! Ellerine sağlık! :) Hem her yerde bulabileceğimiz, neredeyse dolabımızda çoğunlukla bulunan gıdalardan, hem böyle pratik ve belli ki lezzetli hemde kendi evimizden olabildiğince güvenli :)

    Afiyet olsun! :) Çok teşekkür ederiz bizimle de paylaştığın için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim Sevgi asil ben tesekkur ederim ugrayip biraktigin guzel mesajin için, sevgiler kocaman

      Sil
  9. Sen ne dersen de "Hamarat bir hatunun" işi bu :))
    Ellerine sağlık canım benim. Seni gördükçe içime enerji doluyor. Maşallah, nazar değmesin sana :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kuzuuum gunaydin, ne guzel boyle harika sozlerle gune baslamak, senin de musmutlu geçsin bugunun 23 nisan sevincinde

      Sil
  10. Çok nefis gözüküyor :) Maalesef öğrenci olarak bunu yapmak için zamanım olmayacak :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hersey zamanla Gizemcim, simdi daha baska onceliklerin var, bak boyle birsey de yapiliyomus diye aklinda olmasi bile guzel, sevgiler kocaman

      Sil
  11. Harikasın ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil

Sen de yaz, bekliyorum...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...