27 Ağustos 2015 Perşembe

Sulti's Cupcakes

 
Selamlar herkese,
Bu aralar yogun geçiyor zaman, bazen halen tatildeymisim gibi hissediyorum, ozellikle saat 6:50 de çalmaya basladiginda. kapat yat tatildesin diyesim geliyor kendi kendime de tabiiki durum boyle olmuyor. Okullar gelecek hafta sali açilacak. Onat yine ayni anaokulunda son sinifa baslayacak. Fakat Ardacim okul degistirdi, onun hayatinda baya bi degisiklik olacak.Sabah daha erken kalkmak, tramwaya otobuse binecegi vakitleri kendi ayarlamak, oglen yemek için okulda kalmak gibi. Okul sehir merkezinde oldugu için sorumluluk almasi gereken birçok alan olacak ki, ben oglusumun basaracagina inaniyorum.
Neyse gelelim konumuza: cupcake, ne cok severim yapmasini da yemesini de. gorunce bile gulucukler kaplar yuzumu.Bunlar tatil oncesi arkadaslarim için yaptiklarimdan. Bazilarinin ustu maskarpon peyniriyle hazirladigim kremayla bazilari da seker hamuruyla kapli. Seker hamurunu cok sevsem de benim favorim kremayla kapli olanlar. 
Aslinda herhangi bir kek hamurunu kullanabilirsiniz ama ben yine de benim favorim çikolatali cupcake tarifini yazayim size.
 
çikolatali cupcake :
*  150 gr un
* 75 gr margarin/tereyagi
* 150 gr pudra sekeri
* 100 gr çikolata
* 3 yumurta
* yarim su bardagi yogurt
* 1 paket vanilya
* yarim paket kabartma tozu

çikolatalari kuçuk parçalara ayirip ustune tereyagini da ekleyip, mikrodalga firinda 2 dakika eritiyoruz. eger mikrodalga kullanmiyorsaniz cam bir kapta sicak suyun ustunde , benmari , denilen sekilde de eritebilirsiniz. 
Ayri bir kapta yumurtanin sari ve beyazlarini ayirip, beyazlarini kar haline getiriyoruz.
Diger taraftan yumurta sarilarina sekeri ekleyip mikserle çirpiyoruz. Yogurdu, kabartma tozunu, vanilyayi ve unu ekleyip biraz daha cirpiyoruz. Erimis çikolatamizi ekleyip mikserin duusk ayarinda karistiriyoruz ve bundan sonrasina tahta kasikla devam ediyoruz. Kar haline gelen yumurta beyazlarini yavas yavas kekimize yediriyoruz aman yavas yavas karistirin ki beyazlar sonmesin. Sonra da ister 1 tek kalip içine dokup pisirin, isterseniz de boyle cici cupcake kaliplarina. 
180° onceden isitilmis firinda 30 dakika pisiriyoruz. Sonunda bi kurdan ya da biçak batirip pistiinden emin oldugunuzda cikarip sogumaya birakiyoruz.
Cupcake lerin bi bolumunu seker hamuruyla susledim. Seker hamurunu keke biraz bal surerek yapistirin. Bir bolumunu de maskarponlu kremayla susledim, ikisi de harikaydi.
 
Maskarponlu krema:
* 150gr maskarpon peyniri (yerine ne kullanabiliriz bilmiyorum ama belki labne peyniri olabilir)
* 35 gr pudra sekero
* 230 gr buzdolabinda en az birkaç saat sogutulmus tam yagli sivi krema
* 1 paket vanilya
* yine buzdolabinda sogutulmus cam bir kap
Butun malzemeleri kabiniza koyup mikserinizle yavastan hizliya dogru çirpin, 5-6 dakika sonra hazir olacaktir.

*****sivi kremayi santi haline getirmek için bazi puf noktalarini bilmek isinizi kolaylastirabilir. Ben santi yapacagim kabimin içine mikser uçlarimi, ve 1 kutu sivi kremami aklima gelirse 1 gun oncesinden, ya da birkac saat oncesinden buzdolabinda bekletip sogumalarini sagliyorum. Cunku boyle cok daha kati bir kopuk haline geliyor ve kullanilmasi daha kolay oluyor.
Kremanizi çirpmaya mikserin en dusuk ayarinda baslayip yavas 40 saniyede bir yukseltin ve en hizli viteste zaten tras kopugu kivaminda oldugunu goreceksiniz. 5-6 dakika kremaniz hazir. Içine jel, sivi ya da toz gida boyasi ekleyip renklendirebilirsiniz. Gerisi krema torbaniz, uçlariniz ve hayal gucunuze kalmis.
Yalniz onemli bi uyarim olacak, ozellikle sicak havalarda, kremanin mutlaka dolapta durmasi gerektigini unutmayin, sonra saglik açisindan ciddi sorunlar yasayabilirsiniz, Allah korusun gida zehirlenmesi gibi. Kremanin tam tersi seker hamuru da buzdolabini hiç sevmez, serin kuru bir yerde saklanmasi gerekir.
Afiyet bal seker olsun , gorusmek uzre!
 
 

30 yorum:

  1. Ellerine sağlık şekercim nefissss ,görünüyorlar. Ailenizle uzun ve güzel bir ömür dileklerimle ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkurler Tigriscim, guzel geçsin gunun opuyorum canim

      Sil
  2. Eline sağlık çok şık şeker olmuşlar:))

    YanıtlaSil
  3. ee çok güzel olmuş bunlar *-* şaşırdım yaa ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok merci cicim, yaa alisamadim ben bu isme halen keatifim baskanim diyesim var . bi de niye sasirdinkine bakiim sen

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. çok tesekkurler me, myself and make up, guzel geçsin gunun

      Sil
  5. Ay ne güzel olmuş, şahaneler, ellerinize sağlık. Her ne kadar şeker hamuru ile cupcake üstü süslendiğinde sınırsız model seçeneğimiz olsa da, ben de kremalı görüntüyü ve tadı daha çok seviyorum. Ancak siz üstlerini tereyağ ile yapılan butter cream ile yaptınız diye düşünmüştüm henüz okumadan tüm yazıyı. Mascarpone de çok iyi fikirmiş. Deneyeceğim, ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok cicisin tesekkur ederim Istanbul hanimefendisi. tereyagli butter cake bir kere denedim ama yok dedim bi daha mumkun diil yapmam. çok kotu ben sevmedim. Mascarponla cok daha leziz çok daha lezzetli. bir de su aralar butun dunyada tutulan bi SMBC (Swiss Meringue Buttercream) var maalesef turkçesini bilmiyorum . harika bisi. onumuzdeki gunlerde yaptigimda fotolayip bi yazi hazirlarim.birçok kullanim alani var ve buzdolabinda da saklanmak zorunda degil

      Sil
    2. SMBC'yi duymamıştım. teşekkür ederim, bir araştırayım ben de. Siz de paylaşırsanız gerçekten çok sevinirim. Yazınızı merakla bekliyor olacağım.
      Sevgiler.

      Sil
    3. ben de en kisa surede deneyip fotograflayip eklemeye calisacagim

      Sil
  6. Harika görüntü, harika anlatım.
    Ellerine sağlık, nefis olmuştur eminim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkurler sihirlim Mavilim çok opuyorum

      Sil
  7. hepsi çok şık çok cici olmuşlar :) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. üst kremayı bir türlü beceremedim birde bu tarifi bir deneyim çok güzel görünüyor ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gulsahcim ne olmadi soylersen belki birlikte bi çozum buluruz

      Sil
  9. Cup cakelerde her zaman ayri bir narinlik vardir, seninkilerin de havasi pek hos cok ilgi cekici Sultancim :) Harika hazirlamissin, ellerine saglik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederim canim guzel sozlerin için begenmene sevindim, evet bana da narin gelirler hem suslu puslu oluslarindan hem de boyle eline al at agzina kesme derdi yok tabak derdi yok

      Sil
  10. Ben pasta konusunda biraz eksiğim.Çok becerikli değilim.
    Cupcakelerin pek şirin olmuş , emeklerine sağlık. Tadı da harikadır eminim.Tam ortadakini gözüme kestirdim yee beni Canan ye beni dioo :)
    Afiyetle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tamam ortadaki senin olsun, bak yaninda tavsan kani bir bardak cayla sundum bile sana , afiyet olsun Canacim

      Sil
  11. nefis gözüküyolaar. ay bi de makaron yapıp yazsanaaa yaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merciii Deeptone cum, valla macaron hayatimda gordugum en kaprisli kurabiye. daha once 2 kez deneme tesebbusunde bulundum ama seker hamuru kadar basarili olamadim maalesef. ama aklimdaydi ne zamandir simdi sen de dedin ya en yakin zamanda denenecek o zaman

      Sil
  12. ama bunlara kıyıp da yiyemem ki ben. duvarıma asar bakıp bakıp iç geçiririm. ne kadar güzel olmuşlar. hamarat kadın bir başka oluyor haliyle. tarifi deneyim diyeceğim ama benimkiler böyle olmaz en iyisi hiç girişmemek :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederim Incim, ole deme ya , bak olur keki çok zor diil bi kerem kremasi da benimki de ilkinde istediim gibi olmamisti ama deneyerek istediim sonuca ulasiyorum. basimi istediin kadar agritabilirsin hani yapmaya karar verir de sorularin olursa seve seve

      Sil
    2. Bu fikrini soktun aklıma hmm tamam bir ara deneyeceğim ve olmazsa birkaç kez kapını çalacağım :D
      Çok teşekkür ederim . Bayadır uğrayamadım bloklara senin bloğunda ayrı bir enerji buluyorum. Harika bir şey bu :*

      Sil
    3. ayyyy nasil guzel sozler bunlar, nasil sevindim duyduklarima çok tesekkur ederim Incim, bu arada ne demek kapimi calacagin gunu seve seve sabirsizlikla bekliyor oliciim cnm optum kocaman

      Sil

Sen de yaz, bekliyorum...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...