Selam tatlilar,
bir gittim pir gittim. ne de çabuk geçivermis zaman. çok bos biraktim buralari biliyorum, çok ozledim ama.5 hafta Turkiye'deydim ailemle birlikte. nasil dolu dolu gecti nasil dinlendim nasil guzel vakit gecirdim , hasret giderdim ozledigim herseyle anlatamam , hepsi için de sukurler olsun.
Eeee bunca aradan sonra eli bos gelmiyeyim dedim. Son yazdigim yazida seker hamuruyla kendi çapimda kurabiye ve pasta aypmaya basladigimi soylemistim. iste bunlar ilk yaptiklarimdan. Ramazanda davet edildigim iftarlara arkadaslarima "Hosgeldin Ramazan" yazili kurabiyelerimle konuk oldum. Hani aklinizda olsun çiçek tatli da guzel de boyle kendi emeginiz olan sirin kurabiyeler de farkli olabilir bence. Ayrica surekli kullandigim mennun kaldigim bir kurabiye tarifi de yazdim altta. Aslinda uzun zamandir yapilanlari severek izledigim, çok arastirdigim bi an once baslamak için sabirsizlandigim bir olaydi seker hamuru. Ugrasmasi çok zevkli hele ozellikle çocuklarin yuzundeki gulumsemeyi gordugum an herseye bedel. Ilk zamanlar çok fazla kalip falan da yoktu elimde, Onat'in oyun hamurunun parçalari çok isime yaradi diyebilirim. Daha sonra tabii internetten birçok site kesfedip net uzerinden alisveris yapmaya basladim ve tabiiki yaz tatilinde Turkiye'de buldugum her pasta malzemesi satan dukkandan eli bos çikmadim. simdi guzel bir koleksiyonum var diyebilirim.
Yil sonunda Onatcigin ogretmeni için hazirladigimiz tesekkur kurabiyeleri.
Simdi tarife gelicek olursak, aslinda istediginiz herhangi bir kurabiye tarifini kullanabilirsiniz ama bende hiç tarif yok derseniz de buyrun o zaman!
Malzemeler:
125 gr oda sicakliginda tereyagi/margarin
250 gr un
100 gr pudra sekeri
1 vanilya
1 yumurta
Malzemelerin hepsi yogrulup biraz civiga yakin bir hamur elde edilir, bir buzdolabi posetine koyulup dolapta kendini biraz toparlamasi için bi 30 dakika kadar bekletilir. istenilen kalinlikta merdaneyle açilir ama çok da ince açmayin kabarmayacak çunku. ben yarim cm kalinliginda aciyorum. isteginiz sekilleri verdikten sonra 160 derece onceden isitilmis firinda 20-25dk arasi pisirilmesi yeterli.kenarlari kizarmaya baslayinca alabilirsiniz hemen.
Malzemeler:
125 gr oda sicakliginda tereyagi/margarin
250 gr un
100 gr pudra sekeri
1 vanilya
1 yumurta
Malzemelerin hepsi yogrulup biraz civiga yakin bir hamur elde edilir, bir buzdolabi posetine koyulup dolapta kendini biraz toparlamasi için bi 30 dakika kadar bekletilir. istenilen kalinlikta merdaneyle açilir ama çok da ince açmayin kabarmayacak çunku. ben yarim cm kalinliginda aciyorum. isteginiz sekilleri verdikten sonra 160 derece onceden isitilmis firinda 20-25dk arasi pisirilmesi yeterli.kenarlari kizarmaya baslayinca alabilirsiniz hemen.
Afiyet bal seker olsun, iyibakin kendinize, soz bu defa arayi açmak yok, tez zamanda geri gelicem.
Özledik çok özledik ;)
YanıtlaSilcanim Tigriscim ben de çoook ozledimkine
SilÇok şirinler. Elinize sağlık :)
YanıtlaSiltesekkurler theSeldy Blogcan
SilHosgeldin, sefalar getirdin Sultancim :) Bende tatilde oldugunuzu tahmin etmistim, turkiye ye gitti mi zaman o kadar cabuk geciyor ki 2-3 ay da kalsaniz insan hicbirsey anlamiyor :)
YanıtlaSilKurabiyeler de cok profesyonel olmus, ellerine saglik :)
canimm tesekkur ederim senin gibi mutfak tecrubesi kocamaaan usta birinden profesyonel kelimesini duymak hosuma gitti. valla ya 5 hafta nasil gecti anlamadim hiç de gelmek istemedim açikçasi, neyse annemin dedigi gibi "gideceksin ki bi daha gelebilesin" biz de oyle avutucaz artik kendimizi, opuyorum kocaman iyi bak kendine Sinemcim
SilHoşgeldiniz. ne güzel olmuş kurabiyeler. Ellerinize sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilhosbuldum sevgili Istanbul Hanimefendisi tesekkur ediyorum seninkiler de oyle çok ciciler, guzel geçsin gunun
Silbunlar süs de miiiii yenmez kiiiiii bakılır sadeceee :)
YanıtlaSilaaaa deep gelmis hosgelmis, bu ne seref efenim. inan tatlari da çok guzel deepcim halis mulis kurabiye iste sadece kokoslar biraz
Sil:)
Sil