Depuis quelques années je fais mes marmelades moi même, mes hommes n'aiment pas la confiture avec des morceaux. C'est toujours meilleure "fait maison". Le weekend dernier j'ai fais ma première marmelade d'orange de cette saison. Je mets peu de sucre par rapport à la recette classique: 1kg fruit+1 kg de sucre, pour moi c'est beaucoup, trop sucré, donc vous pouvez augmenter la quantité de sucre si vous voulez.
Ingrédients:
- 10 oranges taille moyenne
- 350g de sucre
-1 cuillère à café de zeste d'orange
-1/2 jus de citron (si les oranges sont trop sucrées, sinon c'est pas nécessaire, moi je n'en ai pas ajouté)
Eplucher les oranges avec les parties blanches.
Astuce: avant de les éplucher je râpe la peau pour récuperer le zeste d'orange et je le mets dans le congélateur. C'est très pratique de l'avoir quand vous en avez besoin pour les gâteaux. Donc, si vous voulez faire comme moi, il faut les râper avant de les éplucher. Ensuite couper les oranges en petit morceaux et les passer dans le robot. Verser tout dans une marmite à fond épais, ajouter du sucre et porter à ébullition. Cuire sur le feu moyen pendant 30-45 minutes ,le jus ne doit pas trop réduire.
Ajouter le jus de citron, le zeste d'orange et couper le feu au bout de 5 minutes. Mettez en pots, fermez les couvercles et retourner les pots. Laisser refroidir 24h. Et voila votre marmelade est prête.
Merhabalar,
Hafta sonu yaptik portakal marmelatimizi. Bizim evin pasalari reçel içinde tane sevmediklerinden genelde hep marmelat yapilir. Yillardir hep ayni tarifle kendim yaparim ama az sekerli yani bize çok geliyor klasik reçel olculeri hani su 1 kilo meyveye 1 kilo seker olayi, asiri tatli. gerçi seker uzun sure dayanmasini da sagliyor reçelin, napiim ben de azar azar bikaç kavanozluk yapiyorum marmelatlarimi. Portakal marmelati tabiiki vazgecilmezlerimizden. hemen geçelim tarifine o zaman.
Gerekli malzeme:
- 10 tane orta boy portakal
- 2 su bardagi seker (yaklasik 350gr )
- 1 tatli kasigi portakal kabugu rendesi
- yarim limon suyu, her zaman eklemiyorum sadece portakallarim çok tatliysa
Ben hemen soyma islemine gecmiyorum. oncelikle butun portakallari ya da iste ne kadarini istersem rendenin ince yeriyle rendeliyorum, buzluk posetlerinde dipfrize atiyorum ki pasta kek yapacagim zaman hemen cikarip buzunu bile cozdurmeden kullanmak çok pratik oluyor. yok ben ugrasamam derseniz de sadece 1'ini rendeleseniz yeter icine katmak için.
Sonra kalin kalin beyaz kismiyla birlikte soyuyoruz portakallari, beyazlarini ozellikle soyun cunku aci oluyor. sonra ortadan elimle ikiye bolup ortasindaki beyaz yerini de aliyorum. Sonra parçalayip robottan geçiriyoruz ve direk tencereye aliyoruz. hemen ustune sekerimizi ekliyoruz. Orta ateste reçel kivamina gelene kadar pisiriyoruz. ocaktan almadan once en son portakal kabugu rendemizi ve yarim limon suyumuzu ekliyoruz. kac dakika pisecek diye soracaksiniz ama bende aliskanlik oldugu için artik goz karari biliyorum ama 30-40 dk yeterli olur sanirim. bu arada tabiiki tahta kasikla karistirmayi ve ustunde biriken kopukleri (varsa tabii) almayi unutmayin. piserken de bos durmak yok kavanozlar ve kapaklarini hazirlayin. Marmelatin altini kapatir kapatmaz kavonazlariniza doldurup agzini iyice kapatin ve ters çevirin, 24 saat sonra kontrol edebilirsiniz tutmuslarmi diye, tabii kuçuk bi kavanoz ayirin ki hemen tadina bakabilesiniz. diger kavonozlarinizi da, seker az olmasina ragmen açilmadiktan sonra 1 yil serin bi yerde saklayabilirsiniz, gerçi bizim evde o kadar çabuk tuketiliyor ki hic 1 yil sakmayabilmis degilim. Iste bu kadar sevgili blogcanlar, hadi bakalim portakalin tam zamani yapilsin reçeller , marmelatlar!
Reçelini denedim fakat portakal marmelatı hiç yapmadım..Bu tarifi denemem lazım.Eline sağlık :))
YanıtlaSiltesekkurler sevgili Sertaç, marmelatlar arasinda cilekten sonra en sevilen portakal, insallah hosuna gider senin de
SilTam da zamanı. Denemek gerek. Elinize sağlık.
YanıtlaSilTesekkurler Nahide evet herseyi zamaninda tuketmek yapabiliyorsak zamaninda stoklamak en guzeli
Silne güzel kokuyordur o şimdi. marmeladı çok seviyorum reçelden daha güzel bence. ben de eylülde mürdüm eriği marmelatı yapıyorum ama kavanoz açılınca hemen tüketmek gerekiyor yoksa bozuluyor
YanıtlaSilsorma Nilgun, mis mis kokusu butun evi sariyor yaparken. murdum erigini de cok yaparim hatta içine azcik da tarçin ekliyorum, çok guzel oluyor tadi. evet açilinca mutlaka buzdolabinda saklamak gerekiyor
Siltesekkurler blogcan, tadi da nefissss denemen lazim
YanıtlaSilofffff canım çekti bi deneyim barii :)
YanıtlaSilportakalin tam da zamaniyken kaçirma hemen yap derim sevgili Deep
Sil