16 Ocak 2015 Cuma

Bademli kabak çorbasi - Soupe de courgettes aux amandes

 

Coucou tout le monde,
En hiver, un bol de soupe bien chaude qui me réchauffe, est indispensable pour moi. Dés fois pour diner une bonne soupe , une salade et voila le tour est joué. Je n'ai pas besoin de plus. 
Aujourd’hui je vous présente la soupe de courgettes aux amandes.  Très léger et trop bon. 
 

Ingrédients:
- 3 courgettes
- 1 poireau
- 3 cuillères à soupe d'amande en poudre
- sel et curry


Laver les légumes. Couper les en morceaux. Ajouter 1/2 litre d'eau (l'eau couvre les légumes pas plus), du sel et curry. Porter à ébullition puis laisser mijoter 15 mn.
Ajouter la poudre d'amande et laisser mijoter encore 1 minute. Mixer la soupe et servir avec les amandes effilées préalablement grillées.
 

Merhabalar herkese,
Soguk kis gunlerinde vazgeçilmezim sicacik bir tabak çorba. once elimi sonra içimi isitsin isterim. Bugun sizlerle benim favorilerimden olan bir çorbayi paylasacagim. hem yapimi kolay, unsuz kremasiz kalorisi az, hem de pismesi vakit almayan hiç zahmetsiz bir çorba: bildigimiz kabak çorbasi ama bademlisi. 

Gerekli malzeme:
- 3 buyuk kabak
- 1 pirasa
- 3 yemek kasigi un gibi çekilmis badem (icinde tane olmayacak, un gibi. evde robottan geçirmeyi denedim ama olmadi, o yuzden hazir aliyorum ben)
- tuz, bir çay kasigi köri ( onsuz da olur)

Kabak ve pirasayi istediginiz gibi dograyin, en son blendirdan geçirecegimiz için hic bir onemi yok. Badem haric kalan malzemelerin hepsini ve sebzelerin hizasina gelecek kadar suyu ekleyip pisiriyoruz. suyu çok olmasin çunku pistikten sonra ekleyip durultabilirsiniz çorbanizin kivamini. ben genelde is sonrasi çocuklari okuldan al,eve git, yemek hazirla telasinda oldugum zamanlarda çok pratik olan düdüklügü tercih ediyorum pisirmek için. buhari çikmaya basladigi zamandan itibaren 10-15 dakika yeterli oluyor. Pisince blendirdan geçirin. En son toz bademi ekliyoruz ve ocakta soyle 1-2 dakika karistiriyoruz ve çorbamiz hazir. Bademin nasil guzel bir lezzet kattigini anlatamam. Fotograflari cektigimde evde yoktu ama sunum aninda ustune file badem de serpistirirseniz çok guzel gorunuyor. Sonra rengine mi, tadina mi hayran olacaginizia sasiracaksiniz. 
Afiyetle bal seker olsun. 
 



 Birazini da kavonaza koyup, is yerinde oglen yemek için ayiriyorum.Corbayi içince ayni boyle Mickey gibi mutlu oluyorum.



 

14 yorum:

  1. Valla burdan lezzeti hissetim .içerik çok güzel. Elinize ve emeğinize sağlık Sultan Hanım. Bu arada hem fransızca hem türkçe yazmak zor gelmiyor mu? ben ingilizce yazma işine grince ayrıca yoruldum ve bıraktım translate butonu koydum. Gerçi iyi çevirmiyorlar ama vaktim çok kısıtlı. Helal olsun size...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok ama çok tesekkur ederim Nilgun, begenmenize sevindim, çok guzel sozler bunlar insanin içini isitiyor.
      evet zor oluyor biraz, zaten ana dilimizde olsa yazmak basli basina zor bir de ana diliniz olmayan bir dilde tabiiki daha da zorlasiyor ama uyelerim arasinda fransizlar oldugu ve is yerindeki arkadaslarim da surekli ne yazdin ne anlattin deyince ve yazdiklarim da onlara fikir verip hoslarina gidince motive oluyorum. arada kaytarip kolaya kaçip sadece turkçe yazdigim da oluyor tabii. guzel geçsin gununuz

      Sil
    2. çalışkan bayanın hali bi başka olur tabi. Ben pek zora gelemiyorum. Ama sizi tebrik ederim. Sevgiyle kalın...

      Sil
  2. Immmm nefis görünüyor ellerinize saglik!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler Eylem, emin ol tadi da nefis denemeye deger sicak sicak

      Sil
  3. This looks so yummy! Thanks for following my blog, I've just followed you back so we can keep in touch! xx

    theglowlab.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thanks for visiting my blog Marta, with pleasure I'll comme back, bye!

      Sil
  4. Nefis, vitaminli harika bir corba olmus. Ellerinize saglik...

    YanıtlaSil
  5. Hosgeldiniz çok tesekkur ederim, ben de hemen geliyorum blogunuza, guzel paylasimlarda tekrar bulusmak uzre

    YanıtlaSil
  6. hımmm denicem bunu pek hoş gözüküyooo. bloguma hoşgeldiniz bi deeee. görüşürüz kiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence de dene Deeptone, hep tatli hep tatli olmaz ki dimi ama

      Sil
  7. Kabak en sevdiğim sebzelerden bizi ben de deneyeceğim bakalım bu tarifi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kabak yemeyen ogluslar bile sevdi sevgili blogcan dene bakalim nasal bulacaksin

      Sil

Sen de yaz, bekliyorum...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...