30 Kasım 2014 Pazar

Salep au gingembre *** Zencefilli Salep


Le salep est une boisson chaude turque traditionnelle faite à base de poudre de sahlep et de lait, saupoudrée de cannelle. Il est surtout consommé en hiver car c'est un excellent remède contre le rhume et le mal de gorge (la suite est sur Wikipédia). 

Et nous on adore cette boisson, surtout les enfants, tant mieux parce qu'il y a que de bonnes choses dedans.

Je vous présente ma recette de salep aux gingembres en bas.

Kis aylarinda en çok tuketilen içeceklerden biridir salep bizim evde. Burda buldugumuz toz saleplere pek guvenemedigim için, mutlaka her yaz Turkiye'den getirilecekler listesindedir.






Hemen zencefilli salep tarifimi de paylasayim sizinle.
Malzemeler 4 kisilik:                                       
- 1 litre süt                                         
- 2 dolu yemek kasigi salep               
- 1 çay kasigi taze rendelenmis          
 / yarim çay kasigi toz zencefil           
- 2 ya da 3 yemek kasigi toz seker       
-Tarçin

  Ingrédients pour 4 personnes:
  - 1 litre de lait
  - 2 bonnes cuillères de poudre de salep
  - 1/2 cuillère à café de gingembre râpé ou gingembre en poudre
 - 2 ou 3 cuillère à soupe de sucre de semoule
 - canelle

Mélangez le lait, sucre et salep. Mettez votre casserole sur le feu doux et mélangez tout avec une cuillère en bois pendant 15 minutes. Ajoutez du gingembre et laissez cuire encore 10 minutes. Servez chaud saupoudré du cannelle en poudre. Voila elle est prete votre délicieuse saleeeeeeeppp !!
Bye bye à la prochaine! 
Süt, toz salep ve seker kisik ateste tahta kasikla sürekli karistirilarak pisirilir. Ben yaklasik 15 dakika falan pisiriyorum. belli bir sure sonra koyulasip kaynadigi goruyorsunuz zaten, iste o zaman pismis demektir.
Ardindan zencefil eklenip 10 dakika daha ateste tutulur. atesten aldiktan sonra istenilirse suzulur. Ben taze zencefil kullaniyorum ama taneciklerini sevdigim için suzmuyorum.
Bardaklara servis yapildiktan sonra ustune tarçin serperek servis yapilir.
Sonra da ailecek soguk kis gecelerinde buyuk bir zevkle hüpletilir.



Bilin bakalim hangi bardak kime ait!!!!



Mes amours



Son damlasini bile birakmayan Onat kuzu!
Simdiden afiyet olsun, sevgiyle kalin!






4 yorum:

  1. Yasasin salep mevsimi zencefillisini denememistim hic eline saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Simdiden afiyet olsun Betigul, sicacik kis içecegi

      Sil
  2. Eline sağlık harika görünüyor canım çekti :) Blog keşif etkinliğinde gördüm takipteyim benim bloğuma da beklerim www.pembemakyajcantam.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne iyi ettin de ugradin sevgili blogger, hemen geliyorum, bye bye!

      Sil

Sen de yaz, bekliyorum...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...