Neyse efenim, bugun sizlere bir fransiz spesiyalitesinden bahsetmek istiyorum. turkçeye çevirince anlam kaybettigi için çevirmicem, okunusu : krok mösyö, krok madam.ben ilk gordugumde "aa bu bizim bildigimiz kasarli sucuklu tost yahu" dedigimi hatirliyorum, evet aynen oyle, bi cesit tost!
Croque monsieur 1910'lu yillarda Paris'te bir caféde sunulmaya baslanir ve kisa zamanda unlu olur ve zamanla yoresel olarak cesitleri çikmaya baslar. Isminin nerden geldigi henuz kesin olarak bilinmemektedir.
Croque Madame ise sonradan çikmis bir çesidi, farkini biraz sonra yapilisinda goreceksiniz.
Once Croque Monsieur ile baslayalim, gerçi oncelik bayanlarda ama neyse hadi bakalim kadinlik bizde kalsin. Orijinal hali tost makinasinda degil yapismaz bir tavada yapiliyor.
Malzemeler: 2 tost ekmegi, biraz tereyagi, rendelenmis eriyen bir peynir çesidi , 1 dilim jambon (hindi, tavuk, dana...hangisinden isterseniz)
oncelikle 2 dilim ekmege ince bir tabaka tereyagi surulur, sonra 1. dilimin ustune jambon ve rendelenmis peynir konulur ve diger ekmek kapatilir, hafif yaglanmis tavada alti ustu kizarincaya kadar pisirilir.
benim yaptigim turk versiyonu daha hafif, yag kullanmadan iki tost ekmegi arasina jambon ve rende/dilim peyniri koyup tost makinasinda pisiriyorum, kim ugrasacak tavayla hem daha hafif hem daha pratik oluyor.
* gorseller internetten alinmadir
offf süper gözüküyor, karnım da acıktı, bayıldımm, yarasın diyorum..:))
YanıtlaSilsorma benim de Melegim ama daha oglene çok var napsakkine, guzel geçsin gunun
SilNefis görünüyor :) Ellerine sağlık sevgiler ♥
YanıtlaSilsorma Kizsal Seyler, nerden aklima estide ekledim yaziyi, butun sabah çift kasarli bol sucuklu tostlar dolasti gozumun onunde, neyse simdi haslama sebzelerimi yedim de sakinlestim acik, sevgiler benden sana
SilSporu diyeti bir yana.... Foto şahane...:)
YanıtlaSilahhh Nahidecim keske hersey fotoda kalsa, iste yiyince farkli oluyo durum yapisip kaliyo her yanimiza tostlar çikolatalar sekerler ama yoook kararliyim o pantolonlarin içine girilip dugmesi kapanacak baska yolu yok
Silbak sen şuna neler yapmıııış!!! :) ellerine sağlık süper :)
YanıtlaSildur bak sana bi resim göndercem
http://i.hizliresim.com/22zJD0.jpg
aç bu linki , çok komik yaaa :D
ahahah öperim kocaman <3<3<3
Kreatifff sen bi harikasin yaff, ayyy ne guldum istah mistah kalmadi sayende çok da iyi oldu sakinlesti acik midem!
SilKiz nerde kaldin ya pastalari borekleri hazirladim çay fokur fokur gunler oldu sen gelcem diyeli, neyse geldin ya onemli olan o, yoksa o pasta borekleri kendim yimek zorunda kalcektim! çok opuom seni yine gel emi
Meger yaptigim tostun bir adi varmis da haberim yokmus :D nefis görünüyorlar cidden, aciktim :D
YanıtlaSildemekki neymis Eylemim yedigin ekmek arasi peyniri tost deyip geçmicekmisin, fransizlar bay-bayan diye hitap ediyo bizim tostlara baksana
SilSizin görsellere bayılıyorum. Bilgisyarın içine girip o tostları ekmekleri yiyesim var:)) Harikasın arkadaşım, ellerine sağlık.
YanıtlaSilyemeeee Nilguncum yemeeeeeeeeee
SilBu yapılır mı ya:) Harika görünüyor.Acıktım ben:(
YanıtlaSilvalla hakkin varsa yemege yap bi cifte kasarli sucuklu Sevdican yanina da bi ayran ohhh missss
SilOlsun arada bunlar da lazim, hep dikkat hep dikkat nereye kadar :) Ayrica cok leziz gorunuyor, ellerine saglik :)
YanıtlaSilBenimde hep aklimda yapiyorum yapiyorum bi turlu yayinlamak kismet olmadi. Burda gormek de guzel oldu :)
merci Sinemcim, valla dayanamadim bu sabah yaptim bi croque monsieur ama içinde sadece minnak peynir vardi baya fakir oldu ama olsun ben onu yerkebn baya zengin hayal ederek yedim bol kasarlisindan
Silkrok madamı bilmiyodum. dört köşe tost gibi he yaparım beee :)
YanıtlaSilbende de tarif var baaaak bugüün :)
tek farki yumurta deepcim mösyösünu yap tost makinasinda ustune 1 yumrta al sana madam, hopladim zipladim gittim bile sana
SilNefis gözüküyor ellerinize sağlık.blogunuzu çok begendim ve takibe aldım bizim blogumuza da beklerim...
YanıtlaSiltesekkur ederim, gelirim tabiii seve seve
Sil